Raw torta s jedlými kvetmi

Raw dezerty sú skvelou sladkosťou bez múky, cukru, mlieka a vajec, nepečená forma zákusku, pri ktorom maškrtíte bez výčitiek :)

 

Na malinovo kokosovú raw tortu z mojej kuchyne budete potrebovať:

 

Ingrediencie:

 

KORPUS: vrecko vykôstkovaných ďatlí, 2 hrste vlašských orechov, 2 PL kokosového oleja, 5 PL javorového alebo iného zdravého sirupu

PLNKA: 1 dcl kokosovej smotany, 2 banány z mrazničky, 1 zarovnaná čl agaru (rastlinná želatína z morských rias), štipku alebo aj dve pravého vanilkového prášku a ešte zopár vlašských orechov a javorový sirup.

NA ZDOBENIE: kvety primule alebo iné jedlé kvety, bio raw kakao a maliny do vrstvy medzi plnkou a korpusom.

 

POSTUP: Ďatle, orechy (vopred namočené vo vode aspoň na 2 hodinky), olej a sirup vymiešame v dobrom mixéry (ja používam Vitamix). Zmes dáme do okrúhlej tortovej formy. Zmes nie je tekutá, skôr ju rozotrieme, resp. natlačíme. S pomerom surovín sa dá pracovať, ak sa vám zdá cesto suché, tak pridáme olej alebo sladidlo. Cesto sa nepečie, tak sa nemusíte báť toho, že by ste pri nedodržaní presnej dávky surovín niečo pokazili :) Dáme do chladničky.

Medzitým si vyšľaháme zmrznuté banány, smotanu, vanilku, sladidlo a agar vo Vitamixe. Na korpus dáme maliny alebo iné ovocie,  vylejeme na korpus krém, posypeme kakaom a dáme do mrazničky (najlepšie cez noc). Na druhý deň, preložíme do chladničky a po 1-2 hodinkách krájame a degustujeme :) Pred podávaním dozdobíme jedlými kvetmi.

 

malinova raw torta

 

Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela.  A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.