Polievka z medvedieho cesnaku

Na jar sa medvedieho cesnaku neviem dojesť a pripravujem ho na x spôsobov. Jedným z nich je extra zdravá a chutná polievka.

 

Ingrediencie:

 

* cibuľa

* 2 zemiaky (môžeme vynechať)

* 2 hrste čerstvého alebo mrazeného medvedieho cesnaku

* soľ, korenie, domáca vegeta podľa chuti

* v prípade chuti na zjemnenie kokosovú smotanu

 

medvedí cesnak polievka

 

Postup:

 

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájané 2 zemiaky (môžeme vynechať), pridáme nakrájaný čerstvý medvedí cesnak na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti, dochutíme domácou vegetou a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Následne pridáme na zahustenie a zjemnenie polievky kokosovú smotanu (možné nahradiť klasickou smotanou na varenie), povaríme ešte 5-10 minút a podávame posypané nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom.

polievka z medvedieho cesnaku

 

Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela.  A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.