Na jar sa medvedieho cesnaku neviem dojesť a pripravujem ho na x spôsobov. Jedným z nich je extra zdravá a chutná polievka.
Ingrediencie:
* cibuľa
* 2 zemiaky (môžeme vynechať)
* 2 hrste čerstvého alebo mrazeného medvedieho cesnaku
* soľ, korenie, domáca vegeta podľa chuti
* v prípade chuti na zjemnenie kokosovú smotanu
Postup:
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájané 2 zemiaky (môžeme vynechať), pridáme nakrájaný čerstvý medvedí cesnak na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti, dochutíme domácou vegetou a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Následne pridáme na zahustenie a zjemnenie polievky kokosovú smotanu (možné nahradiť klasickou smotanou na varenie), povaríme ešte 5-10 minút a podávame posypané nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom.
Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela. A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .