Neskutočný raw parmezán

Tak toto ma dostalo ! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna !

Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako alternatívu vyhľadávajú vegáni, či alergici na laktózu, toto je "pokrm", ktorý by mal byť súčasťou bežného jedálnička, či ste raw, vegán alebo čokoľvek iné.

Je výborný na posyp cestovín, polievok, praženice, hrianky, šalátov a všade tam, kde obvykle dávate parmezán, ale aj kde ho nedávate.

Ide nielen o zdravšiu, ale aj lacnejšiu alternatívu, na ktorú potrebujete len 3 ingrediencie.

 

Ingrediencie:

 

* 1 hrnček vlašských rechov (zdroj zdravých olejov)

* 1 čl himalajskej soli (je so zníženým obsahom sodíka, neupcháva cievy, nezvyšuje tlak)

* 1/4 hrnčeka lahôdkového droždia (nazývané aj Tebi droždie), ide o neaktívne sypké droždie, ktoré nenakysne, nezaťažuje žalúdok, nespôsobuje kyselinu, či nadúvanie, má vysoký obsah vitamínu B, je vhodné pre športovcov, vegetariánov, mamičky aj deti.

 

raw parmezan recept

Postup:

 

Všetky suroviny zmiešate v mixéri s S nožmi, v takom kde zvyknete mixovať orechy na koláč :) nemixujte dlho, aby vám nevznikla orechová masa, parmezán by mal byť sypký alebo hrudkovejší - presne tak ako to máte radi. Hotovo :) Uchovávame v chladničke. Vydrží dlho (ale u nás nie :)

Pozn: farba parmezánu záleží na tom, či je tebi droždie svetlejšie, teda bez jačmenného sladu, alebo tmavšie s ním (to druhé krajšie vonia ).

 

Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela.  A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.