Domáca pečená granola

Granola je výborným typom na raňajky alebo ako osviežujúca maškrtka s kvalitným bielym jogurtom a ovocím. Robím si vždy väčšiu zásobu, aby som nemusela siahať na cukrové müsli zlepence.

 

Budeme potrebovať:

  • 1kg Mix vločiek aké máme (ovsené, špaldové, ražné..)
  • 200g semienok podľa chuti (ľan, sézam, tekvicové, mak)
  • 300g orieškov podľa chuti (kešu, vlašské orechy, mandľové lupienky)
  • 300g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, marhule, slivky..)
  • 2 dcl pomarančového džúsu
  • 5 PL kokosového oleja
  • 3 PL medu
  • 2 čl škorice
  • ½ čl vanilky pravej
  • kúsky čokolády

 

granola (1)

 

Postup

  1. Všetky suché ingrediencie okrem čokolády zmiešame vo veľkej mise, nakoniec zalejeme pomarančovým džúsom, v ktorom sme rozpustili med s kokosovým olejom.
  2. Masu dobre premiešame a nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme sušiť do trúby na teplotu 140° cca 40minút. Počas sušenia granoly ju občas s vareškou premiešame aby neprihorela. Bude krásne rozvoniavať.
  3. Po upečení ešte do horúceho pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a necháme dobre vychladnúť. 24 hodín necháme voľne len jemne prikryté papierom na pečenie, aby sa granola dôkladne vysušila a nesplesnivela nám.
  4. Odložíme do uzatvárateľného pohára.

 

granola (2)

 

Ďalšie recepty na zdravé maškrty nájdete v mojom e-booku 20 zdravých receptov na sladké pečenie bez cukru.

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.