Recept na výrobu cesnakového medu

Cesnak kuchynský, brat cesnaku medvedieho. Rovnako milovaný ako nenávidený pre jeho typickú vôňu. Vedeli ste však, že je fantastické antiparazitikum a prostriedok na prečistenie ciev? Mám veľmi rada túto rýchlu, nevarenú verziu cesnakového medu, ktorý môžeme použiť, keď na nás niečo „lezie“.

Budeme potrebovať:

• 100 ml medu, najlepšie lipového, ktorý kryštalizuje najpomalšie zo všetkých medov.
• 10 väčších strúčikov cesnaku.

cesnakovy med

Postup:

Hlavičky cesnaku ošúpeme a prelisujeme alebo dobre rozdrvíme v mažiari. Zalejeme medom a dôkladne premiešame. Uložíme do uzatvárateľného pohárika, aby sme si vôňou nezamorili kuchyňu a je hotovo. Užívame 1 – 2 ČL denne. Cesnak výrazne znižuje tlak, takže ľudia s nižším tlakom by to s prijímaním cesnakového medu nemali preháňať.

 

Môj tip, ak vám cesnak vadí na žalúdok: 

Napriek tomu, že cesnak pôsobí v surovej forme ako prírodné antibiotikum, niektorým ľuďom môže spôsobovať žalúdočné problémy. Vtedy odporúčam vybrať zo strúčika jadierko (jeho stred), ktorý vie poriadne podráždiť citlivý žalúdok.

 

Ďalšie recepty, tipy a užitočné informácie o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Okrem toho, v knihe nájdete aj moje osobné rady a tipy na zber, či prípravu zdravej medicínky. 

 

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.