O klíčení (reportáž TN Markíza)
Naklíčená zelenina, strukoviny a obilniny patria medzi najzdravšie formy ich konzumácie. V mladých klíčkoch je obsiahnuté celé spektrum vitamínov a výživných látok, ktoré samotný plod obsahuje v ešte vyššej forme ako keď dorastie. Klíčenie je proces, ktorý trvá zväčša 2-4dni (v závislosti od druhu klíčeného semena) a vy za tak krátky čas si viete doma dopestovať veľmi zdravý produkt, ktorý následne môžete použiť do varenia, či na bežnú konzumáciu s chlebíkom, v šalátoch apod.
Na klíčenie je vhodné použiť nakličovaciu nádobu ale poradíte si aj bez nej. Ako na domáce pestovanie zdravých klíčkov, prečo sú pre naše zdravie tak dôležité a ako ich je možné konzumovať som porozprávala v reportáži pre TV Markíza.
Nech sa páči - pozrite si ju tu: http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/60312_televizne-noviny
Názov reportáže: Záhrada v pohári
Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela. A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .