O klíčení (reportáž TN Markíza)

Naklíčená zelenina, strukoviny a obilniny patria medzi najzdravšie formy ich konzumácie. V mladých klíčkoch je obsiahnuté celé spektrum vitamínov a výživných látok, ktoré samotný plod obsahuje v ešte vyššej forme ako keď dorastie. Klíčenie je proces, ktorý trvá zväčša 2-4dni (v závislosti od druhu klíčeného semena) a vy za tak krátky čas si viete doma dopestovať veľmi zdravý produkt, ktorý následne môžete použiť do varenia, či na bežnú konzumáciu s chlebíkom, v šalátoch apod.

Na klíčenie je vhodné použiť nakličovaciu nádobu ale poradíte si aj bez nej. Ako na domáce pestovanie zdravých klíčkov, prečo sú pre naše zdravie tak dôležité a ako ich je možné konzumovať som porozprávala v reportáži pre TV Markíza.

 

 

Nech sa páči - pozrite si ju tu: http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/60312_televizne-noviny

 

Názov reportáže: Záhrada v pohári

 

naklicovanie

Viac o bylinkách, ktoré rastú bežne okolo nás nájdete v mojej knihe Bylinky z babičkinej záhrady. Obsahuje množstvo receptov na ich spracovanie, výrobu rôznych produktov do vašej domácej lekárničky aj pre krásu tela.  A tiež moje osobné rady a tipy pri zbere a kombinácii byliniek a prípravu zdravej medicínky .